• Slide 1

  BUCOLICO

  Veerkracht van de leergemeenschap door middel van communicatie en technologie

  Leer meer
 • Slide 2

  Curricula voor training

  Curricula voor digitale en ondernemerscompententies

  Voor jongeren en senioren

  Leer meer

Junior Digitaal

Om nieuwe Europese burgers aan te moedigen en te motiveren om de culturele gebruiken van hun nieuwe leefomgeving op te nemen, te verzamelen of uit te dragen

Ondernemerschap voor jongeren

Curriculum voor trainers in het volwassenenonderwijs (leerkrachten, operatoren enz.) Met aanwijzingen over de didactische aanpak en implementatie van de methoden

DET voor senioren

Een interactief, multifunctioneel e-platform waar alle doelgroepen toegang tot hebben met inbegrip van de producten van het project. Tevens kan men via het e-platform communiceren via online tools en mobiele applicaties voor het delen van informatie, bijleren en het vormen van netwerken.

OER Platform

Een op zichzelf staande databank met trainingsinhouden die deze op een gebruiksvriendelijke en effectieve manier gepresenteerd zijn, zodat gebruikers optimaal gebruik kunnen maken van het instrumentarium.

App voor spelletjes

Een wereld waarin spelers hun eigen avatars creëren waarin ze de beste oplossing kunnen vinden voor op ondernemerschap gebaseerde casestudy's die op verschillende niveau’s kunnen uitgevoerd worden.

Handboek

Het BUCOLICO-handboek zal een overzicht geven van de literatuurstudie van voorgaande onderzoeken over leerstandaarden in Italië, België, Polen, Spanje en Griekenland.

BUCOLICO Handboek

Bouwen aan veerkracht van de gemeenschap door middel van communicatie en technologie

Het belangrijkste doel is om het BUCOLICO-concept gemakkelijker over te dragen naar andere organisaties, regio's en landen. Het zal ook dienen als een gebruiksvriendelijk instrument voor bewustmaking en verspreiding

Lees meer

Bucolico Project

Bouwen aan veerkracht van de gemeenschap door middel van communicatie en technologie

Ondanks tekenen van stagnatie in de twee belangrijkste economieën van de EER, toonden de meest recente beschikbare gegevens van Eurostat aan dat het werkloosheidspercentage in de EU (6,5%) nog in december 2019 een neerwaartse koers vertoonde die aan het begin van de reeks (2000) begon, marginaal en stabiel hoger dan die van de VS (4,2%) en Japan (2,4%). [Eurostat (februari 2020) Werkloosheidscijfers per land, update van december 2019]. Deze premissen waren een realiteit op het moment dat het projectvoorstel werd ingediend (januari 2020), maar uit onderzoek bleek al snel dat 4/5 van de wereldwijde beroepsbevolking werd getroffen door de Coronavirus-pandemie in het eerste kwartaal van 2020, en dat de pandemie een grote vermindering van het aantal werkuren gevolgen kan hebben voor Europa. (7,8%) in het volgende kwartaal.

Lees meer

Digitale vaardigheden 100%
Ondernemingsvaardigheden 80%
Stimuleren van de inzetbaarheid 90%
Revitalisering van plattelandseconomie 70%

Laatste nieuws

BUCOLICO DIGITAL VIRTUEEL MUSEUM MET CASESTUDY'S EN BEST PRACTICES

BUCOLICO DIGITAL VIRTUEEL MUSEUM MET CASESTUDY'S EN BEST PRACTICES

BU.CO.LI.CO project BU (ilding) CO (m&#...

BUCOLICO TEGEN TRANSNATIONALE PROJECTVERGADERING IN MÁLAGA

BUCOLICO TEGEN TRANSNATIONALE PROJECTVERGADERING IN MÁLAGA

Op 7 oktober 2022 kwam het BUCOLICO-c&#...

LAATSTE BUCOLICO TPM IN PALERMO (ITALIË)

LAATSTE BUCOLICO TPM IN PALERMO (ITALIË)

Op 17 januari 2023 hadden we in Pale...

Bucolico Consortium

Building Community Resilience through Communication & Technology2020-1-IT02-KA204-079306


Erasmus +

Dit project is gefinancierd met steun van de Europese Commissie. Deze website en de inhoud ervan geven alleen de mening van de auteurs weer, en de Commissie kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor enig gebruik van de informatie op deze website.

Idrisi
Internet Web Solutions
Ad Meritum
IF