• Slide 1

  BUCOLICO

  Veerkracht van de leergemeenschap door middel van communicatie en technologie

  Leer meer
 • Slide 2

  Curricula voor training

  Curricula voor digitale en ondernemerscompententies

  Voor jongeren en senioren

  Leer meer

Bucolico Training

Building Community Resilience through Communication & Technology

ARTIFICIELE INTELLIGENTIE


ARTIFICIELE INTELLIGENTIE

ResultatenKlik om te lezen  

Deze module geeft antwoord op de volgende vragen::

1) Wat is de impact van kunstmatige intelligentie op individuen?
2) Hoe is de relatie tussen machines en mensen veranderd?
3) Welke veranderingen brengt het "Second Age of Machines" in de wereld? Over werk?
Wat zijn de belangrijkste sprongen voorwaarts in de geschiedenis van de mensheid?Klik om te lezen  

Zoals iedereen die deze vraag probeert te stellen, bijna onmiddellijk leert, is het moeilijk te beantwoorden.

Om te beginnen, wanneer begint de 'geschiedenis van de mensheid'?

 

 

Er zijn enkele belangrijke evoluties die niets te maken met dieren, planten of krijgers.

Sommige zijn eenvoudige ideeën. De filosoof Karl Jaspers onderstreept dat Boeddha (563-483 v. Chr.), Confucius (551-479 v.Chr.) en Socrates (469-399 BC) leefde min of meer in dezelfde periode, maar op zeer verre plaatsen. In zijn analyse zijn ze: de centrale denkers van de axiale periode, die gaat terug van de 19e eeuw tot 200 voor Christus. Jaspers definieert het als «een diepe ademhaling die het bewustzijn bevordert» en voegt eraan toe dat deze filosofen gaven vruchtbare denkrichtingen aan drie grote beschavingen: Indiaas, Chinees en Europese.

In Why the West Rules – Hierin richt Morris zich op een nog fundamentelere vraag: of het verstandig of legitiem is om te proberen de feiten en de vooruitgang van de mensheid te classificeren of te vergelijken.

Veel antropologen en vele andere specialisten in de menswetenschappen beweren van niet.

Hoe bepalen we wat de belangrijkste van deze sprongen voorwaarts is?Klik om te lezen  

Morris is het daar niet mee eens en zijn essay is een poging om de menselijke ontwikkeling te kwantificeren.

Zoals hij zelf schrijft:

"Het reduceren van de oceaan van feiten tot eenvoudige numerieke resultaten heeft zijn nadelen, maar het heeft ook de grote verdienste om iedereen te dwingen hetzelfde feit onder ogen te zien, met verrassende resultaten".

Met andere woorden, als we willen begrijpen welke vooruitgang de curve van de menselijke geschiedenis heeft veranderd, is het heel logisch om te proberen die in de tussentijd te traceren.

Gedurende vele duizenden jaren heeft de mensheid een zeer langzame en geleidelijke traject. De vooruitgang was pijnlijk traag, bijna onzichtbaar.

Dieren en boerderijen, oorlogen en rijken, filosofieën en religies, niets zou een grote invloed kunnen hebben.

Maar iets meer dan twee eeuwen geleden een plotseling en diepgaand fenomeen arriveerde: het deed de curve van de menselijke geschiedenis bijna 90° afwijken, op zoek naar bijvoorbeeld bij de totale bevolking en bij sociale ontwikkeling.

 

We kunnen nog nauwkeuriger zijn door te specificeren: welke technologie was de belangrijkste: de stoommachine of, om precies te zijn, de stoommachine verbeterd door James Watt en zijn collega's in de tweede helft van de achttiende eeuw.

 

Natuurlijk is de industriële revolutie niet alleen het verhaal van de stoommachine, hoe het ook is van de stoom dat alles begon.

 

Machines van vooruitgang: de impact van technologieKlik om te lezen  

En nu komt het tweede tijdperk van machines.

Computers en andere digitale innovaties zijn goed voor onze mentale kracht, voor het vermogen om onze hersenen te gebruiken om onze omgeving te begrijpen en te beïnvloeden, wat de stoommachine en zijn volgelingen deden voor de spierkracht in de 19e eeuw.

Ze stellen ons in staat om de vorige limieten te overwinnen en ons naar een onontgonnen gebied te brengen gebied.

Voor vooruitgang en ontwikkeling, om de fysieke en intellectuele omgeving te beheersen, is mentale kracht inderdaad net zo belangrijk als fysiek kracht.

Zo'n krachtige en ongekende impuls tot mentale kracht betekent een geweldige stimulans voor het geheel van mensheid, zoals gebeurde met de impuls tot fysieke potentie.

 

 

Elkaar acherna zittenKlik om te lezen  

 

De afgelopen jaren waren geweldig.

Computers zijn begonnen ziekten te diagnosticeren, naar ons te luisteren en met ons te praten, en proza ​​van hoge kwaliteit te schrijven, terwijl de robots door magazijnen begonnen te razen en zonder enige hulp of met minimale hulp begonnen te rijden.

Vele jaren waren digitale technologieën belachelijk onbekwaam gebleken in zoveel van deze activiteiten, maar toen werden ze plotseling heel goed.

Hoe is het gebeurd?

En wat zijn de implicaties hiervan?

vooruitgang, verbazingwekkend nu als gewoon beschouwd?

What we have achieved so farKlik om te lezen  

We leven in een tijdperk van ongelooflijke vooruitgang in digitale technologieën, degenen die ze hebben hardware, software en computernetwerken als kern.

Dit zijn geen nieuwe technologieën, bedrijven hebben zichzelf uitgerust meer dan een halve eeuw met computers en al in 1982, Time magazine de computer definieerde als "Machine van het jaar".

Maar net zoals het meerdere generaties kostte om de stoommachine te verbeteren tot de om energie te kunnen leveren aan de Industriële Revolutie, duurde het even veel om onze digitale machines goed af te stemmen.

Computers zullen blijven verbeteren en ongekende nieuwe dingen doen.

Met "volledige uitdrukking van macht" kunnen we eenvoudigweg bedoelen dat de stenen al aanwezig zijn zodat digitale technologieën kunnen bewijzen dat ze belangrijk en in staat zijn om de samenleving en de economie net zo transformeren als de stoommachine.

Om een ​​lang verhaal kort te maken, we staan ​​op een keerpunt, op het punt waar de curve opkomt op, dankzij computers. We gaan het tweede tijdperk van machines binnen.

Onze tweede conclusie is dat de transformaties die door technologie worden gebracht, zullen zijn: zeer gunstig voor ons.

We gaan naar een tijdperk dat niet alleen anders zal zijn, maar ook beter zal zijn omdat we beide kunnen vergroten de variëteit en het volume van onze consumptie.

Op deze manier uitgedrukt, dat wil zeggen, met behulp van het droge vocabulaire van de economie, is het bijna...

lijkt me een ongelukkig scenario. Wie is het die meer wil consumeren en? meer?

Maar we verbruiken niet alleen calorieën en benzine. We consumeren informatie uit boeken en vrienden, entertainment verzorgd door grote sterren en zelfs amateurs, ervaring van leraren en artsen en talloze andere dingen die dat niet zijn gemaakt van atomen.

Technologie kan ons meer keuze en nog meer vrijheid bieden.

Wanneer deze assets worden gedigitaliseerd, wanneer ze worden omgezet in vele bits en gearchiveerd op een computer en verzonden over het netwerk, krijgen ze een aantal vreemde en prachtige eigenschappen.

Ze zijn onderworpen aan een andere economie, waar overvloed, niet schaarste, de norm.

Zoals we zullen aantonen, zijn digitale goederen niet zoals fysieke goederen, en deze verschillen zijn waar het echt om gaat.

Fysieke goederen blijven essentieel, en bijna iedereen zou ze willen hebben tot meer kwaliteit en variatie.

Het maakt niet uit of we meer willen eten: we willen allemaal eten in een betere of in een meer gedifferentieerde manier.

Het maakt niet uit of we meer fossiele koolwaterstoffen willen verbranden: we willen graag meer plaatsen kunnen bezoeken met meer gemak.

Computers helpen ons deze doelen en nog veel meer te bereiken.

Digitalisering verbetert de fysieke wereld, en deze verbeteringen kunnen alleen belangrijker worden.

Economische historici zijn het er in grote lijnen over eens dat, zoals Martin Weitzman het stelt, "de langetermijngroei van een geavanceerde economie wordt gedomineerd door technische vooruitgang".

Zoals we in deze module zullen aantonen, verbetert de technische vooruitgang exponentieel.

In de loop van de tijd zal de technologische vooruitgang iemand achterlaten, misschien veel mensen. Zoals we zullen bewijzen, is er nooit een betere tijd geweest om een ​​ervaren of geschoolde arbeider in de juiste zin van het woord, want dit is het soort persoon die technologie kan gebruiken om waarde te creëren en vast te leggen.

Maar er is nog nooit een slechtere tijd geweest om een ​​werknemer te zijn die alleen te bieden heeft "gewone" capaciteiten omdat computers, robots en andere digitale technologieën met grote snelheid dezelfde vaardigheden en competenties verwerven.

Bijna alle innovaties die in deze module worden beschreven, zijn de afgelopen paar jaar binnengekomen jaar. We hebben ze gezien in gebieden waar de vooruitgang lange tijd traag was en waarin nauwgezette studies meer dan eens tot de conclusie waren gekomen dat er zou nooit een versnelling zijn.

Toen, na zoveel geleidelijkheid, kwam er ineens digitale vooruitgang. Het is binnengekomen meerdere industrieën, van kunstmatige intelligentie tot zelfrijdende auto's en robotica.

Hoe is het gebeurd? Het was een meevaller, de samenvloeiing van verschillende verbeteringen, gelukkig maar tijdelijk?

 

 

 

 

 
Technologieën voor algemeen gebruik: degene die er echt toe doenKlik om te lezen  

Gordon en Cowen beschouwen de uitvinding van krachtige technologieën als essentieel voor: economische vooruitgang.

Inderdaad, de historici van de economie zijn het er helemaal over eens dat bepaalde technologieën belangrijk genoeg zijn om de normale opmars van de economische vooruitgang te versnellen.

Om dit te doen, moeten ze zich in veel sectoren verspreiden, zo niet in elke sector: dat kunnen ze niet blijven gedegradeerd tot slechts één.

ThDe stoommachine en elektriciteit daarentegen verspreidden zich bijna snel overal.

De stoommachine heeft niet alleen de hoeveelheid energie enorm vergroot

beschikbaar voor fabrieken, maar heeft ook een revolutie teweeggebracht in het reizen over land en over zee waardoor de geboorte van spoorwegen en van de stoomboten.

Elektriciteit heeft de fabrieken een verdere boost door de machines individueel aangedreven. Hij verlichtte ook fabrieken, kantoren en magazijnen en leidde tot verdere innovaties zoals air

conditionering, wat het werk aangenaam maakte.

Economen definiëren innovaties als stoomkracht en elektriciteit voor algemeen gebruik technologieën (GPT).

Economisch historicus Gavin Wright geeft ons een beknopte definitie: "periodiek nieuwe“ technieken die een potentieel belangrijke impact hebben in veel sectoren van de economie”.

Hier bedoelen we met “impact” een significante verhoging van de output als gevolg van substantiële winsten in productiviteit. GPT's zijn belangrijk omdat ze economisch significant zijn, omdat ze de normale voortgang van elke economische vooruitgang stopzetten en versnellen.

 

Cowen zegt: “de voordelen van internet zijn heel concreet en ik ben hier om prijs ze, niet om ze te bekritiseren [...]. Het grote plaatje is dit: we hebben meer plezier dankzij internet. En we vinden het leuk om minder uit te geven. [Maar] we zijn een beetje schaars aan de inkomstenkant, dus het is moeilijk om onze schulden te betalen, of het nu gaat om individuen, bedrijfsleven of overheid”.

De ICT van de 21e eeuw, kortom, is gezakt voor het hoofdexamen, het examen dat vraagt ​​om te bewijzen dat het economisch belangrijk is.

De meest opvallende aspecten van het tweede tijdperk van machines werden gepresenteerd:

Deze drie krachten garanderen ons prestaties die sciencefiction tot dagelijkse realiteit maken.

Menselijke en kunstmatige intelligentie in het tweede tijdperk van machinesKlik om te lezen  

Net zoals gratis goederen in plaats van fysieke producten een steeds belangrijk deel van de consumptie, immateriële activa zijn ook een groeiend kapitaalgoed van de economie.

Productie in het tweede tijdperk van machines is minder afhankelijk van machines en fysieke structuren (kapitaalgoederen) en meer van de vier categorieën van immateriële activa:

De tweede, en zelfs bredere, categorie van immateriële activa is organisatorisch kapitaal zoals nieuwe beheersprocedures, productietechnieken, vormen van

organisatie- en businessmodellen.

Het effectieve gebruik van nieuwe technologieën van het tweede tijdperk van machines bijna vereist steevast veranderingen in de organisatie van het werk.

Door gebruikers gegenereerde inhoud is de derde, kleinere maar snelgroeiende categorie van immateriële activa.

Gebruikers van Facebook, YouTube, Twitter, Instagram, Pinterest en andere vormen van online content consumeren niet alleen de content, waarbij ze het eerder besproken consumentensurplus opnemen, maar ze produceren ook zelf content.